Доступність посилання

ТОП новини

МКЧХ цього тижня відправить гуманітарну допомогу на Донбас – Власенко


Міжнародний комітет Червоного Хреста цього тижня відправить на Донбас гуманітарну допомогу для боротьби з коронавірусом, повідомив у ефірі Радіо Донбас.Реалії (проєкт Радіо Свобода) речник представництва МКЧХ в Україні Олександр Власенко.

Він зазначив, що вантаж міститиме тести на виявлення коронавірусу та апарати штучної вентиляції легень. Гуманітарну допомогу розділять між лікарнями на підконтрольній та непідконтрольній Києву частині Донбасу.

«Там все є – і маски, і рукавички та інші захисні засоби, і апарати для вентиляції легенів, і тести на визначення COVID-19», – зазначив прессекретар організації.

За словами Олександр Власенка, вантаж 2 квітня прибув до Києва. Це спільна допомога Міжнародного комітету Червоного Хреста і Всесвітньої організації охорони здоров’я.

18 березня президент України Володимир Зеленський в телефонній розмові з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером домовилися про надання Україні медичного обладнання та медикаментів для протидії пандемії коронавірусу.

Станом на ранок 6 квітня в Україні лабораторно підтвердили 1319 випадків захворювання на коронавірус COVID-19, в тому числі 3 випадки – в Луганській області і 9 – в Донецькій.

За даними інформаційних ресурсів угруповань «ЛНР» та «ДНР», на окупованій частині Донеччини підтверджені буцімто 3 випадки захворювання на COVID-19, на окупованій частині Луганщини – 4.

На окупованій російськими гібридними силами території Луганської та Донецької областей, за різними оцінками, проживає від 2,5 до 3 мільйонів українських громадян. На час карантину вони не можуть виїхати на підконтрольну українській владі частину країни. Офіційний Київ не має доступу до достовірної інформації про ситуацію із захворюваністю на окупованих територіях.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG