Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі через підрив на мінах двоє військових загинули, четверо поранені і травмовані – штаб


У зоні бойових дій на Донбасі, на Луганському напрямку сталися два випадки підриву на мінно-вибухових пристроях, в результаті чого двоє військовослужбовців загинули, ще четверо зазнали поранень і травмувань, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Так, в одному з випадків, виконуючи бойове розпорядження командира батальйону щодо перевірки мінно-вибухових загороджень, внаслідок підриву на вибуховому пристрої один військовослужбовець був поранений, ще один зазнав травмування, зазначили в штабі.

«В районі оборони іншого батальйону через особисту необережність військовослужбовця стався підрив мінно-вибухового пристрою, в результаті чого два військовослужбовця загинуло, два отримали бойові травми. За даними фактами проводиться ретельна перевірка», – йдеться у повідомленні.

Загалом, за даними українських військових, 26 серпня від 7:00 до 18:00 підтримувані Росією бойовики шість разів порушили режим припинення вогню.

З гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь по позиціях українських військ поблизу населених пунктів Луганське, Південне, Новотроїцьке, Водяне, Гнутове та Лебединське, повідомили у штабі української воєнної операції на сході.

Раніше у Міністерстві оборони України повідомляли, що з початку доби 26 серпня і до 9:00 ранку українські військові зафіксувати вісім обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» не повідомляють про бойові дії на Донбасі 26 серпня.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно. Новий режим припинення вогню оголошений з 29 серпня.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG