Доступність посилання

ТОП новини

Військовий і цивільний загинули, 4 солдатів поранені через обстріли бойовиків 24 серпня – штаб


За даними штабу ООС, за минулу добу бойовики 39 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України
За даними штабу ООС, за минулу добу бойовики 39 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України

Один військовий і один цивільний житель загинули минулої доби, 24 серпня, в зоні бойових дій на Донбасі внаслідок обстрілу підтримуваних Росією бойовиків, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил. Ще четверо військових були поранені.

За повідомленням, за минулу добу бойовики 39 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України в районах населених пунктів Кримське, Світлодарськ, Південне, Авдіївка, Піски, Невельське, Красногорівка, Гранітне, Чермалик, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне, Широкине. Обстріли велися, зокрема, із заборонених Мінськими угодами мінометів і ствольної артилерії, додали у штабі.

Дивіться також: Cучасна зброя України на Михайлівській площі у Києві

За даними військових, 35-річний цивільний житель загинув у Врубівці на Луганщині, коли бойовики обстріляли цей населений пункт з артилерійських систем 152 калібру. Внаслідок обстрілу пошкоджені будівлі й інфраструктура.

Контрольоване Росією угруповання «ЛНР» звинуватило українські сили в трьох обстрілах. Про постраждалих інформації немає.

Угруповання «ДНР» даних про обстріли минулої доби не наводить.

Зібрані докази: Росія постачає зброю на Донбас (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:26 0:00

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно. Новий режим припинення вогню оголошений з 29 серпня.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противника.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG