Доступність посилання

ТОП новини

Втрат серед українських військових на Донбасі минулої доби не було – штаб


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 6 вересня 2018 року (дані Міноборони України)
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 6 вересня 2018 року (дані Міноборони України)

Українські військові минулої доби, 6 вересня, не постраждали внаслідок бойових дій на сході України, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

За повідомленням, підтримувані Росією бойовики продовжували обстрілювати позиції українських військових, але ситуація «була цілком контрольованою».

«Противник вів прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Золоте-4, Майорськ, Південне, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське й Широкине», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу ООС, від початку нової доби, 7 вересня, бойовики обстріляли українські позиції поблизу Кримського, Гнутового і Водяного. При цьому по позиціях поблизу Кримського, в порушення умов «шкільного» перемир'я, вогонь вівся із застосуванням артилерії, наголошують військові.

В угрупованні «ДНР» про обстріли минулої доби не повідомляють. Угруповання «ЛНР» звинуватило українських в одному обстрілі – в районі Слов’яносербська. Про постраждалих інформації немає.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG