Доступність посилання

ТОП новини

Один український військовий поранений на Донбасі 17 серпня – штаб ООС


Внаслідок бойових дій на Донбасі сьогодні один український військовослужбовець отримав поранення, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

За даними штабу, підтримувані Росією бойовики 17 серпня від 7-ї до 18-ї години 14 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населених пунктів Кримське, Новозванівка, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль, Водяне, Лебединське та Широкине, зазначили у штабі та уточнили, що важке озброєння бойовики не застосовували.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українську армію в обстрілі західних околиць Донецька у момент перебування там представників Міжнародного комітету Червоного хреста та пошкодження через обстріли у селищі Старомихайлівка чотирьох будинків і лінії електропередачі.

В угрупованні «ЛНР» не інформують про бойові дії 17 серпня.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

XS
SM
MD
LG