Доступність посилання

ТОП новини

Один військовий загинув, ще двоє поліцейських поранені на Донбасі – штаб ООС


Один український військовий загинув, ще двоє поліцейських поранені на Донбасі 4 серпня, повідомляє штаб української воєнної Операції об’єднаних сил.

Військові зазначають, що упродовж минулої доби підтримувані Росією бойовики 33 рази відкривали вогонь, зокрема раз із важкого озброєння.

«Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння БМП. Вогонь вівся по захисниках Кримського, Новозванівки, Троїцького, Новолуганського, Мар’їнки, Авдіївки, Новотроїцького, Опитного, Чермалика, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. Поряд із цим противник обстріляв наші позиції біля Широкиного із 82-міліметрових мінометів», – заявили в штабі.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що впродовж 4 серпня українська армія двічі порушувала режим тиші. В угрупованні «ДНР» наразі не повідомляють про бойові дії на території Донецької області.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00:01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони одразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG