Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики не порушували режим тиші на Донбасі в першій половині доби 7 квітня – Міноборони


Українські військові піднімаються на терикон поблизу Новотроїцького, грудень 2019 року
Українські військові піднімаються на терикон поблизу Новотроїцького, грудень 2019 року

Російські гібридні сили не порушували режим тиші від початку доби 7 квітня до 12:00, інформує Міністерство оборони України.

«Станом на зараз підрозділи Об’єднаних сил повністю контролюють обстановку, неухильно дотримуються режиму тиші та готові у разі ворожої збройної активності дати належну відсіч російським окупантам», – ідеться в повідомленні.

Зранку штаб операції Об’єднаних сил інформував, що 6 квітня бойовики здійснили вісім обстрілів позицій українських військових, половину з цих обстрілів – із застосування забороненої Мінськими угодами зброї.

В угрупованні «ЛНР» не інформували про бойові дії 6 квітня та в першій половині дня 7 квітня.

В угрупованні «ДНР» нарахували за добу 6 квітня 19 порушень перемир’я з боку ЗСУ і звинуватили українських військових в обстрілі передмість Донецька та Горлівки, а також півдня контрольованої бойовиками території.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG