Доступність посилання

ТОП новини

Найчастіше з початку року прикордонникам пропонували хабарі, щоб уникнути самоізоляції – ДПСУ


Також зафіксовано більш як 200 спроб пропонування хабарів за пропуск через кордон без негативного ПЛР-тесту
Також зафіксовано більш як 200 спроб пропонування хабарів за пропуск через кордон без негативного ПЛР-тесту

Найчастіше з початку року – близько 500 випадків – громадяни пропонували прикордонникам неправомірну вигоду за безперешкодний перетин державного кордону без встановлення додатку «Вдома» чи без проходження самоізоляції, повідомили у Держприкордонслужбі України.

«Також зафіксовано більш як 200 спроб пропонування співробітникам Держприкордонслужби хабарів за пропуск через кордон без негативного ПЛР-тесту або страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням COVID-19. Здебільшого такі правопорушення мали місце в пунктах пропуску на кордоні з країнами ЄС та Білоруссю», – йдеться в повідомленні.

Крім того, від початку року задокументовано тисячу спроб підкупу охоронців кордону.

«Загальна сума запропонованих правоохоронцям коштів склала 1,5 млн гривень у національній та іноземній валюті. Варто зазначити, що цей показник в порівнянні з минулорічним зріс більш як на 60 відсотків. Впродовж 9 місяців минулого року зафіксовано 380 спроб підкупити прикордонників, сума запропонованих хабарів тоді склала 800 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

Також майже щоденно фіксуються пропозиції неправомірної вигоди прикордонникам в КПВВ на лінії розмежування та на адмінмежі з Кримом, додали в ДПСУ.

За даними Держприкордонслужби, переважно за отримання та надання хабарів, судами притягнуто до відповідальності 40 осіб. Обвинувальні вироки отримали 21 прикордонник та 19 цивільних.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG