Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби в Україну повернулися понад 18 тисяч українців – прикордонники


Упродовж минулої доби, 26 березня, в Україну повернулися понад 18 тисяч її громадян. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

«26 березня співробітники Держприкордонслужби здійснили понад 27 тисяч пропускних операцій, як на в’їзд так і на виїзд. Переважна більшість – понад 18 тисяч пропускних операцій – було здійснено відносно громадян України, які поверталися з-за кордону. У тому числі більше 6,5 тисячі наших співвітчизників прибули в пункти пропуску на кордоні з країнами ЄС без транспортних засобів», – мовиться у повідомлення.

Як розповіли у ДПСУ, прикордонники спільно з місцевими органами влади виїжджають за українцями, щоб перевезти їх через кордон.

«За добу на кордоні провели температурний скринінг та опитування щодо стану здоров’я відносно більш як 20 тисяч осіб. Учора в Чорноморському морському порту (Одеська обл.) іноземець, який очікував вибуття теплоходом, поскаржився на стан здоров’я. Під час вимірювання температури тіла, з’ясувалося, що вона в нього підвищена – 38 градусів. Чоловіка передали медичним працівникам, які доставили його в лікувальний заклад», – зазначили у відомстві.

Прикордонники зазначили, що через збільшення пасажиропотоку та додаткові контрольно-профілактичні заходи тривалість проходження контролю зросла.

Станом на 10:00 27 березня в Україні підтверджено 218 випадків зараження коронавірусом, п’ятеро людей померли, стільки ж одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG