Доступність посилання

ТОП новини

У ДСНС розповіли останні дані щодо пожеж у зоні відчуження ЧАЕС


На території трьох лісництв переважно спостерігається тління лісового настилу
На території трьох лісництв переважно спостерігається тління лісового настилу

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що станом на ранок 9 квітня на території зони відчуження Чорнобильської АЕС тривають заходи з ліквідації пожеж у трьох місцях – на території Корогодського Денисовецького та Котовського лісництва.

Згідно з повідомленням, у всіх випадках переважно спостерігається тління лісового настилу – розповсюдження пожежі немає.

«Всього до гасіння пожеж у зоні відчуження залучено 310 осіб та 90 одиниць техніки... 8 квітня авіацією ДСНС здійснено 61 скид (248 тонн води)», – повідомили рятувальники.

Напередодні у поліції Київщини повідомили про вручення підозри чоловікові у справі про вигорілі 5 гектарів лісу в зоні ЧАЕС. У поліції кажуть, що раніше судимий підозрюваний чоловік зізнався, що підпалив дикорослу траву у кількох місцях задля забави.

8 квітня Кабінет міністрів 8 квітня підтримав проєкт закону про внесення змін до Адміністративного кодексу України про збільшення штрафів за підпал сухої рослинності, пропогнуючи карати за такі дії штрафом від 42 до 102 тисяч гривень. На сьогодні штраф за підпал сухої рослинності складає від 170 до 340 гривень.

XS
SM
MD
LG