Доступність посилання

ТОП новини

Туристів, які заблукали в Карпатах, досі не знайшли – ДСНС


Карпати, фото ілюстративне
Карпати, фото ілюстративне

Туристи з Києва, які заблукали ввечері 23 лютого під час проходження маршруту з cела Кваси у напрямку гори Петрос Рахівського району Закарпатської області, ще не знайдені, повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Четверо з туристів 1993, 1994, 1996 та 2000 років народження є мешканцями Києва, а один з них 1993 року народження (керівник групи) з м. Кременець Тернопільської області», – інформують рятувальники і додають, що о 05:10 24 лютого на зв’язок вийшов керівник групи та повідомив, що він відокремився від групи та рухається у бік села Богдан Рахівського району.

«Пошукова операція ускладнювалась темною порою доби, хуртовиною та значною лавинною небезпекою. Під час проходження схилом одна з пошукових груп зірвала два снігові карнизи, тож о 04:35 пошуки було призупинено через небезпеку для рятувальників. О 06:00 24 лютого пошукові роботи відновлено, і наразі рятувальники рухаються в бік імовірного місця знаходження туристів. Зв’язок із заблукалими відсутній», – вказано в повідомленні.

Раніше рятувальники повідомили, що для пошуку та надання допомоги залучено 15 чоловік особового складу та три одиниці техніки ДСНС.

XS
SM
MD
LG