Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: у Києві збережеться високий рівень забруднення повітря


В Укргідрометцентрі повідомили, що високому рівню забруднення сприяє висока денна температура і нічні затримуючі шари повітря
В Укргідрометцентрі повідомили, що високому рівню забруднення сприяє висока денна температура і нічні затримуючі шари повітря

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає, що 3 серпня у Києві збережеться високий рівень забруднення повітря.

У столиці України спостерігаються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню й утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря, повідомили в ДСНС із посиланням на Укргідрометцентр.

«Так, за даними постів спостереження ЦГО імені Бориса Срезневського, рівень забруднення діоксидом азоту досяг 5 – 6 середньодобових ГДК (гранично-допустима концентрація), в районах площ Бессарабської і Деміївської; Оболонського проспекту; вулиці Довженка і проспекту Перемоги. Рівень забруднення формальдегідом досяг 5 – 7,5 середньодобових ГДК, в районах площ Бессарабської і Деміївської; проспектів Оболонського та Перемоги, бульвару Лесі Українки і вулиць Довженка, Попудренка, Каунаської», – йдеться в повідомленні.

Напередодні в ДСНС вже попереджали про забруднене повітря в Києві. За даними Українського гідрометцентру, чинниками, що сприяють забрудненню повітря, є антициклональний характер погоди, денна висока температура та нічні затримуючі шари повітря.

XS
SM
MD
LG