Доступність посилання

ТОП новини

USAID і «Фундація Дім Рональда Макдональда» інвестують 12 млн доларів на медобслуговування дітей в Україні


Гроші планують витратити, щоб розширити застосування принципів сімейно-орієнтованої моделі медичних послуг для дітей на всій території України
Гроші планують витратити, щоб розширити застосування принципів сімейно-орієнтованої моделі медичних послуг для дітей на всій території України

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та благодійна організація «Фундація Дім Рональда Макдональда» (RMHC) збираються інвестувати 12 мільйонів доларів на розвиток сімейно-орієнтованого підходу до лікування дітей впродовж наступних чотирьох років.

Вони планують витратити гроші, щоб розширити застосування принципів сімейно-орієнтованої медицини для дітей і родин на всій території України.

Під час пресконференції директорка українського представництва «Фундації Дім Рональда Макдональда» Галина Соловей розповіла, що п’ять сімейних кімнат вже існує в п’яти українських містах (Києві, Вінниці, Львові, Сумах та Харкові). Там безкоштовно можуть залишатися батьки, чиї діти перебувають на лікуванні в медичних установах. Утримання однієї кімнати оцінюють у більш ніж один мільйон гривень на рік.

У Фундації повідомили, що менш ніж за три роки сімейними кімнатами в українських лікарнях скористалися 65 тисяч разів.

Відповідаючи на питання про те, на що будуть витрачені гроші нової програми, Соловей зазначила, що детальний інвестиційний план ще розробляється, він буде погоджений з USAID.

Агентство США з міжнародного розвитку планує надати на розвиток програми шість мільйонів доларів. «Фундація Дім Рональда Макдональда» залучить додаткові шість млн дол. у вигляді прямої фінансової та нефінансової допомоги від приватних благодійників.

XS
SM
MD
LG