Доступність посилання

ТОП новини

В уряді повідомили про спрощення умов для роботи та відкриття дитсадків в Україні


За планами, садки зможуть залучати компанії для забезпечення харчування, медичного обслуговування та найму на роботу не лише педагогічних працівників
За планами, садки зможуть залучати компанії для забезпечення харчування, медичного обслуговування та найму на роботу не лише педагогічних працівників

В Кабінеті міністрів України повідомили про спрощення умов для роботи та відкриття дитсадків в Україні через можливість залучати компанії для забезпечення харчування, медичного обслуговування та найму на роботу не лише педагогічних працівників. Як передає пресслужба Міністерства освіти і науки, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 3 березня.

«Доступ кожної дитини до якісної дошкільної освіти – один із наших пріоритетів, тому ми продовжуємо надавати дошкіллю нові можливості. Зміни, ухвалені сьогодні, дозволять розширювати мережу дитячих садочків та підвищувати доступ до дошкільної освіти. Стане простіше відкривати приватні дитсадки, залучати до навчальної роботи необхідних фахівців та забезпечувати дітей якісним харчуванням», – зазначила очільниця МОН Ганна Новосад.

Згідно з повідомленням на сайті відомства, для започаткування діяльності у сфері дошкільної освіти «не обов’язково мати власні харчоблоки, пральні та штатних медичних працівників».

«У такому випадку відповідні послуги мають забезпечувати юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які мають право надавати такі послуги. Це сприятиме відкриттю невеличких закладів дошкільної освіти у пристосованих приміщеннях. Також згідно зі змінами, дитячі садочки матимуть можливість залучати до роботи не лише педагогічних працівників, а й інших фізичних осіб, послуг яких потребуватиме заклад під час освітнього процесу. Це допоможе у виконанні варіативної складової навчання, яку заклад визначає з урахуванням особливостей регіону, індивідуальних запитів дітей або побажань батьків», – повідомили у Міносвіти.

Повідомляється, що постанова про зміни набере чинності через два місяці з дня опублікування.

За даними уряду, в 2020 році виділено понад 504 мільйони гривень на розвиток інклюзивної освіти у дитячих садках, школах і закладах профтехосвіти.

XS
SM
MD
LG