Доступність посилання

ТОП новини

ЄС виділить Україні 190 млн євро на боротьбу з коронавірусом


30 березня Європейський союз повідомляв, що виділив Україні 80 мільйонів євро на боротьбу з COVID-19
30 березня Європейський союз повідомляв, що виділив Україні 80 мільйонів євро на боротьбу з COVID-19

Європейський союз ухвалив рішення виділити країнам-партнерам понад 15,6 мільярда євро допомоги на боротьбу з пандемією коронавірусу, в тому числі – 190 мільйонів євро передбачаються для України.

«Сьогодні Європейська Комісія та Верховний представник розробили плани щодо надійної та цілеспрямованої реакції ЄС на підтримку зусиль країн-партнерів у боротьбі з пандемією коронавірусу. Колективні дії ЄС будуть зосереджені на вирішенні негайної кризи у галузі здоров’я та гуманітарних потреб, що виникають, зміцненні систем охорони здоров’я, води та санітарії країн-партнерів та їхніх можливостей для дослідження та готовності до боротьби з пандемією, а також пом’якшення соціально-економічного впливу. Для підтримки цих дій ЄС забезпечить фінансову підтримку країнам-партнерам на суму понад 15,6 млрд. євро за рахунок наявних ресурсів зовнішньої діяльності», – йдеться в повідомленні пресслужби Європейської комісії.

За даними Єврокомісії, країнам «Східного партнерства», до яких належить Україна, ЄС виділить 962 мільйони євро, з них 190 мільйонів передбачені для України.

«Україні – понад 190 мільйонів євро на підтримку термінових та короткострокових потреб», – йдеться в повідомленні.

30 березня Європейський союз виділив Україні 80 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом. Сполучені Штати, зі свого боку, заявили, що передають Україні медичну та гуманітарну допомогу вартістю 1,2 мільйона доларів.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG