Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія закликає країни-члени продовжити заборону пересування всередині зони до 15 травня


Виконавчий орган ЄС, Європейська комісія, закликала держави-члени зберегти заборону на поїздки без вагомих причин всередині Шенгенської зони до 15 травня, щоб уповільнити епідемію коронавірусу.

«Всі держави-члени успішно впровадили заходи соціального дистанціювання, щоб обмежити соціальну взаємодію і уповільнити поширення вірусу», – заявив віцепрезидент Європейської комісії Маргарітіс Шінас 8 квітня.

Він додав, що обмеження на поїздки без поважних причин з третіх країн у ЄС доповнили ці заходи на зовнішніх кордонах ЄС.

Заборона на в’їзд у зону ЄС, а також в Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію була ухвалений в середині березня терміном на місяць.

Обмеження не зачіпають громадян ЄС, які повертаються додому, членів сімей громадян ЄС, транзитних пасажирів, дипломатів, працівників охорони здоров’я, тих, хто подорожує у термінових сімейних обставинах тощо.

Європейський центр з профілактики та контролю захворювань заявив 8 квітня, що немає ніяких ознак того, що пандемія коронавірусу досягла свого піку в Європі.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG