Доступність посилання

ТОП новини

«ЄС» назвала «капітуляційним» вояж ОПЗЖ у Москву і вимагає реакції керівництва держави


Партія «Європейська солідарність» вимагає реакції президента, СБУ, керівництва Верховної Ради та парламентських фракцій на вояж представників «Опозиційної платформи – За життя» у Москву, який у «ЄС» називають «капітуляційним».

«З початку березня на фронті від рук російських окупантів загинуло 11 українських воїнів, ще десятки отримали поранення і травми. У цей же час делегація «Опозиційної платформи – За життя» відвідує Держдуму, яка направила російські війська на територію Україні, і Кремль, де сидить ідеолог війни проти нашої держави. «Європейська Солідарність» розцінює ці дії як свідому провокацію, публічне висловлення неповаги ЗСУ, родинам загиблих і поранених, як підігрування агресору і спробу відбілити його в очах українського суспільства. Ми висловлюємо своє несприйняття політики ОПЗЖ й вважаємо, що прямі контакти з керівництвом країни-агресора є зрадою національних інтересів України. Вимагаємо від президента Зеленського публічної реакції на ці дії», – йдеться у заяві партії.

Крім того, у «Європейській солідарності» зажадали «негайної реакції» від силових органів та парламенту на поїзду ОПЗЖ до російської столиці.

«Вимагаємо від СБУ та ДБР негайно розпочати розслідування щодо контактів представників ОПЗЖ у російській владі, їхнього допуску до інформації, яка становить державну таємницю, та справжніх намірів цих політиків в їх так званому «діалозі» з Москвою. Вимагаємо від керівництва Верховної Ради України, а також усіх інших депутатських фракцій та груп дати свою політичну оцінку цим подіям», – додали у «Європейській солідарності».

10 березня делегація українських народних депутатів від «Опозиційної платформи – За життя» зустрілася з депутатами Державної думи Росії в Москві. У партії повідомили, що сторони обговорювали створення «Парламентського виміру «нормандського формату». Крім того, один із лідерів ОПЗЖ Віктор Медведчук обговорив «ініціативу» зі своїм кумом, президентом Росії Володимиром Путіним.

XS
SM
MD
LG