Доступність посилання

ТОП новини

Естафета олімпійського вогню в Японії відбудеться без глядачів


Тошіро Муто на пресконференції в Токіо, Японія, 17 березня 2020 року
Тошіро Муто на пресконференції в Токіо, Японія, 17 березня 2020 року

Естафета олімпійського вогню в Японії відбудеться в запланований термін, але церемонія початку в префектурі Фукусіма буде проведена 26 березня без глядачів через коронавірус. Про це 17 березня заявив голова оргкомітету Олімпіади Тошіро Муто. Він підкреслив, що організатори Ігор гарантують безпеку естафети в усій країні.

Щоб дістатися з Фукусіми до Токіо, факел перетне 47 префектур. Усі заходи під час проходження вогню або скасовані, або відбудуться в закритому для публіки режимі.

Людям поки що дозволено спостерігати за естафетою з узбіччя доріг, але Муто звернувся з проханням не робити цього і вдома подивитися відеотрансляцію забігу. Організатори можуть змінити маршрут естафети, якщо люди почнуть масово збиратися в тому чи іншому місці.

Бігунів не стануть змушувати використовувати маски, але зобов’яжуть обробляти руки антисептичними засобами на спиртовій основі.

Естафета передачі олімпійського вогню Ігор-2020 стартувала 12 березня в Стародавній Олімпії. Її зупинили на вимогу грецької сторони. Олімпійський вогонь передадуть оргкомітету «Токіо-2020» 19 березня на афінському стадіоні «Панатінаїкос» без глядачів.

Олімпіада в Токіо має пройти з 24 липня до 9 серпня. Японська влада стверджує, що коронавірус не завадить проведенню змагань.

На сьогодні в Японії зареєстровано 852 випадки зараження коронавірусом COVID-19. 28 пацієнтів померли. Всього в світі заражені понад 184 тисячі людей, понад сім тисяч померли. Лідерами за кількістю хворих залишаються Китай, Італія і Іран. Епіцентр поширення COVID-19 перемістився в Європу.

XS
SM
MD
LG