Доступність посилання

ТОП новини

Facebook оголошує план дій по боротьбі з дезінформацією


Facebook оголосила про заходи, спрямовані проти поширення дезінформації на своїй платформі.
Facebook оголосила про заходи, спрямовані проти поширення дезінформації на своїй платформі.

Соціальна мережа Facebook оприлюднила ряд заходів, спрямованих проти поширення дезінформації на своїй платформі. Наприклад, Facebook заборонить поширення закликів не голосувати.

Мета цих заходів – запобігання маніпуляцій громадською думкою під час президентської кампанії в США 2020 року і перепису населення, яка також відбудеться наступного року. Минулого року соціальна мережа вже заборонила рекламні матеріали і пости, які містять дезінформацію, таку, наприклад, як помилкові дані про місце і правилах проведення виборів або загрози насильством, пов’язані з голосуванням.

Facebook зазнав широкої критики за допуск троллінгу і дезінформації на своєму сайті напередодні президентських виборів в США в 2016 році. Представники американської адміністрації висловили стурбованість, що подібна тактика може завдати шкоди перепису населення 2020 року.

Перепис населення США, який проводять раз на десять років, є важливою суспільно-політичною подією оскільки результати перепису визначають розподіл сотень мільярдів доларів федерального фінансування, а також визначення меж виборчих округів. За деякими даними, під час минулої перепису чисельність певних груп населення, включаючи афроамериканців, вихідців з Латинської Америки, корінних американців, які проживають у резерваціях, орендарів та малозабезпечених була занижена. Спроба адміністрації Трампа цього року додати в анкети питання про громадянство була тимчасово заблокована Верховним судом. Критики вважають, що включення цього питання відлякає від участі в перепису незаконних мігрантів, які проживають в країні.

XS
SM
MD
LG