Доступність посилання

ТОП новини

Роджер Федерер закликав об’єднати чоловічий і жіночий теніс в одній федерації


Роджер Федерер (п) та Рафаель Надаль після переможного для швейцарця фіналу відкритого чемпіонату Австралії, архівне фото, 2017 рік
Роджер Федерер (п) та Рафаель Надаль після переможного для швейцарця фіналу відкритого чемпіонату Австралії, архівне фото, 2017 рік

Видатний швейцарський тенісист, 20-разовий переможець турнірів серії Grand Slam Роджер Федерер 22 квітня в серії твітів закликав об’єднати керівні органи чоловічих та жіночих професійних тенісних турів.

Думку Федерера підтримала значна частина спортсменів, включно з принциповим суперником іспанцем Рафаелем Надалем та видатною тенісисткою 60–70-х років минулого століття Біллі Джин Кінг, яка заснувала Жіночу тенісну асоціацію (WTA) і давно говорила, що чоловіки та жінки мають грати в одному турі.

«Чи я єдиний, хто думає, що зараз настав час чоловічого і жіночого тенісу об’єднатися і зібратися разом?» – написав Федерер, викликавши хвилю онлайн-обговорення.

Професійна ера в тенісі почалася в 1968 році. Чоловіча Асоціація тенісистів-професіоналів (ATP) була заснована в 1972 році, жіноча WTA стартувала через рік.

Заява Федерера з’явилася на наступний день після того, як ATP і WTA оголосили, що приєднуються до чотирьох турнірів Grand Slam та Міжнародної федерації тенісу, щоб створити фонд допомоги. Він покликаний фінансово підтримати гравців нижчого рівня, які найбільше потерпають через пандемію COVID-19 і припинення проведення змагань.

Зараз жінки і чоловіки грають водночас на чотирьох головних турнірах сезону (серії Grand Slam), а також ще на деяких змаганнях. Решта турнірів є або чоловічими, або жіночими.

XS
SM
MD
LG