Доступність посилання

ТОП новини

Пономарьов каже: 24 канал мав ексклюзивні права на зйомку Форуму російської опозиції на Львівщині. Канал заперечує


Міський голова Андрій Садовий напередодні висловив здивування через проведення цього Форуму
Міський голова Андрій Садовий напередодні висловив здивування через проведення цього Форуму

Політик, колишній депутат Державної думи Росії Ілля Пономарьов, який був учасником і співорганізатором форуму російської опозиції, повідомив, що міський голова Львова Андрій Садовий не міг не знати про проведення Форуму, адже 24 канал, якій належить зокрема родині Садових, мав ексклюзивні права у Львові на висвітлення цієї події. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок).

«Ідея Форуму належить Легіону «Свобода Росії» та його фонду 24.02. Це фонд, який створили дружини і родини людей, які воюють, загиблих бійців. Про це, що ніхто про це не знав – це неправда. Якщо ви подивитесь, то ексклюзивне освітлення подій форуму у Львові належали 24 каналу, який належить пану Садовому (канал юридично належить дружині Андрія Садового – Катерині Кіт-Садовій та Романові Андрейку – ред.). Але Форум відбувався не на території Львову, а поруч зі Львовом, тому офіційної комунікації з мерією не було (Форум проходив у Винниках - це місто у складі Львівської міської територіальної громади – ред.) Але всі відповідні служби були в курсі, бо іншим шляхом потрапити на територію України, на територію Львівської області люди з російськими паспортами просто не змогли б».

Міський голова Андрій Садовий напередодні висловив здивування через проведення цього Форуму і заявив, що звернувся до «відповідних органів» для з’ясування обставин його організації.

Радіо Свобода звернулася за коментарем до керівництва 24 каналу. Там відповіли, що «ні про які ексклюзивні права на висвітлення Форуму російської опозиції не йшлося, журналісти каналу отримали акредитаційне запрошення від Легіону «Свобода Росії», а на події окрім журналістів 24 каналу були також представники інших редакцій». І те, що канал частково належить дружині Садового не означає, що він знав про цю подію.

«Звичайно 24 канал не мав ніяких ексклюзивних прав на висвітлення події. На заході були присутні десяток інших медіа (DW, Інтер, польські та іспанські медіа, журналісти із США), відповідно ні про які «спеціальні домовленості» щодо прав не може йти мови… Власники ніколи не знають і не намагаються дізнатися про що будуть повідомлення у наших численних медіа, а журналісти і редактори, відповідно, ніколи не звітують власникам про свої матеріали. Власники (акціонери), а також члени їх сімей (Андрій Садовий є чоловіком однієї із акціонерок) дізнаються новини і читають/слухають/дивляться матеріали разом із іншими читачами/слухачами/глядачами» – відповів Радіо Свобода генеральний директор каналу 24 і медіахолдингу «Люкс» Роман Андрейко.

Радіо Свобода також звернулась за коментарем до міського голови Львова Андрія Садового, проте там не забажали додатково коментувати цю подію і порекомендували звернутися до представників 24 каналу.

23 травня у Львові відбувся Форум російської опозиції на підтримку України, який організував фонд «24.02», створений дружинами бійців легіону «Свобода Росії».

На боці України воюють такі добровольчі формування, як легіон «Свобода Росії», «Російський добровольчий корпус» та «Сибірський батальйон». Стверджується, що вони складаються переважно з росіян. Зокрема цього року повідомлялося про активні спроби бійців цих груп прорватися на російську територію.

Російська влада оголосила легіон «Свобода Росії» та «Російський добровольчий корпус» терористичними організаціями.

Форум

XS
SM
MD
LG