Доступність посилання

ТОП новини

Італія: в Генуї запровадили надзвичайний стан після обвалу мосту


Внаслідок обвалу мосту, за останніми даними, загинули 39 людей
Внаслідок обвалу мосту, за останніми даними, загинули 39 людей

Італійський уряд запровадив режим надзвичайного стану в Генуї терміном на рік у зв’язку з обвалом мосту Моранді, жертвами якого стали щонайменше 39 людей.

Рішення ухвалили на екстреному засіданні кабінету міністрів Італії 15 серпня – через день після того, як був зруйнований міст.

Це дає можливість виділити перші кошти на подолання наслідків зі спеціального фонду надзвичайних ситуацій – п’ять мільйонів євро.

Прем’єр Джузеппе Конте назвав трагедію «неприйнятною в сучасному суспільстві» і пообіцяв не допустити її повторення.

Міністр транспорту Італії Даніло Тонінеллі заявив, що керівництво компанії, яка управляє багатьма автомобільними дорогами Італії, зокрема ділянкою мосту, який обвалився, має подати у відставку, а на саму компанію треба накласти штрафи.

Рятувальна операція в Генуї після обвалу мосту
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00

Ділянка мосту обвалилася під час зливи 14 серпня. У цей момент на мосту перебували десятки автомобілів, частина з них впала з висоти у десятки метрів.

Міст Моранді побудували в кінці шістдесятих років минулого століття. Останнім часом на споруді проводились ремонтні роботи.

Жертвами обвалу моста в Генуї, за останніми даними, стали 39 людей. Після закінчення пошукових робіт уряд Італії оголосить жалобу за загиблими.

За даними МЗС України, українських громадян немає серед загиблих. Двоє громадян України, які постраждали внаслідок обвалу мосту в італійській Генуї, перебувають у лікарні «Сан Мартін».

XS
SM
MD
LG