Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Україна готова помилувати двох громадян Росії в обмін на українських військових


За словами Геращенко, Україна готова обміняти росіян на двох українських військових, які утримуються на Донбасі понад 3 роки
За словами Геращенко, Україна готова обміняти росіян на двох українських військових, які утримуються на Донбасі понад 3 роки

Україна готова помилувати двох засуджених громадян Росії в обмін на українських військових, яких понад три роки утримують бойовики на Донбасі, заявила віце-спікер Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, під час переговорів у білоруській столиці українська сторона зробила цю пропозицію представникам Росії.

«Готові передати двох засуджених росіян консулам РФ в обмін на наших військових, які довгі роки утримуються на окупованих РФ територіях Донбасу. Українська сторона вважає однаковим пріоритетом важливість звільнення політв’язнів Кремля в РФ і заручників на окупованих Кремлем територіях Донбасу», – пише Геращенко.

Вона зазначила, що мова йде про двох росіян, які мають проблеми зі здоров'ям.

Станом на кінець січня в СБУ повідомляли, що в заручниках на непідконтрольних українському уряду територіях Донбасу перебувають 108 людей, 402 людини вважалися зниклими безвісти. Крім того, за даними правозахисників, на території Росії й анексованого нею Криму перебувають 70 українських політв’язнів.

XS
SM
MD
LG