Доступність посилання

ТОП новини

Іран: аятола Хаменеї змінив командувача Корпусу вартових Ісламської революції


Новий командувач Корпусу вартових Ісламської революції Хосейн Саламі
Новий командувач Корпусу вартових Ісламської революції Хосейн Саламі

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї 21 квітня змінив командувача Корпусу вартових Ісламської революції – елітного військово-політичного формування Збройних сил Ірану, нещодавно визнаного США терористичною організацією.

Іранське державне телебачення оголосило, що генерал-майора Мохаммада Алі Джафарі, який очолював корпус із 2007 року, змінить бригадний генерал Хосейн Саламі. Йому присвоєно звання генерал-майора.

Саламі був заступником командувача цієї структури, він відомий різкими заявами на адресу Ізраїлю і США. Зокрема, Саламі заявляв, що гордий тим, що Корпус вартових був офіційно визнаний Вашинтоном терористичною організацією.

Це сталося 8 квітня, 15 квітня рішення набрало чинності. Сполучені Штати звинувачують корпус у тому, що він «фінансує і просуває тероризм як інструмент державної політики» Ірану. Підрозділи корпусу беруть участь у війні в Сирії на боці Башара Асада. Іран також надає збройну допомогу дружнім йому угрупованням в Іраку, Ємені та Лівані. Саме Корпус вартових Ісламської революції відповідає за ракетно-ядерні розробки Ірану.

XS
SM
MD
LG