Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: війська РФ 20 разів атакували позиції Сил оборони на Новопавлівському напрямку


Українські військовослужбовці протиповітряної оборони керують зенітною гарматою на передовій, під час нападу Росії на Україну, поблизу міста Бахмут, Україна, 6 березня 2024 року
Українські військовослужбовці протиповітряної оборони керують зенітною гарматою на передовій, під час нападу Росії на Україну, поблизу міста Бахмут, Україна, 6 березня 2024 року

Російські війська завдали 38 ракетних та 59 авіаційних ударів, а також 72 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по українських позиціях і населених пунктах, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України увечері 29 березня. За добу на фронті зафіксували 61 бойове зіткнення.

На Куп’янському напрямку протягом дня російські війська, за зведенням, не вели наступальних дій. На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 10 атак поблизу Тернів та Білогорівки, ще дві – поблизу Кліщіївки та Андріївки (Бахмутський напрямок).

На Авдіївському напрямку українські війська відбили 16 атак РФ біля Бердичів, Уманського, Тоненького, Первомайського та Невельського.

Читайте також: Вже скоро? Яким може бути новий наступ військ РФ

«На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де ворог понад 20 разів намагався прорвати оборону наших військ», – йдеться в зведенні.

Російські війська двічі безуспішно атакували українські позиції поблизу Старомайорського на Оріхівському напрямку. Також дві атаки РФ зафіксували на позиції ЗСУ на лівому березі Дніпра.

Генштаб звітує про удар української авіації по російському пункту управління, зенітно-ракетному комплексу та 10 районах скупчення російських військ і техніки. Також ракетні війська ЗСУ вразили п’ять військових цілей РФ.

Президент Володимир Зеленський напередодні сказав в інтерв’ю CBS, що Україна мусить готуватися до нових наступальних дій російської армії наприкінці травня або в червні.

Форум

XS
SM
MD
LG