Доступність посилання

ТОП новини

Обговорення закону про «іноагентів» у парламенті Грузії перенесли на 17 квітня


Акція протесту біля парламенту Грузії, Тбілісі, 16 квітня 2024 року
Акція протесту біля парламенту Грузії, Тбілісі, 16 квітня 2024 року

Парламент Грузії переніс із 16 на 17 квітня подальше обговорення законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу». Критики вважають його аналогом російського закону про «іноземних агентів».

Депутати владної партії «Грузинська мрія», ймовірно, затвердять документ у першому читанні на сесії 17 квітня, зазначає проєкт Радіо Свобода «Ехо Кавказу».

Обговорення в парламенті 16 квітня проходило на тлі кількатисячної акції проти закону, що триває в Тбілісі. Поліція застосувала проти учасників мітингу перед парламентом Грузії сльозогінний газ. Є постраждалі, кількох людей затримали.

15 квітня документ підтримав профільний комітет грузинського парламенту. У Тбілісі відбулися сутички протестувальників із поліцейськими. Повідомляли про затримання.

Організатори протесту заявили, що мітинг триватиме доти, поки владна партія не відмовиться від спроб ухвалити закон, який протестувальники називають антидемократичним і антиєвропейським.

Минулого року владна партія вже намагалася ухвалити цей закон, але була змушена проголосувати у другому читанні проти власного документу після масових протестів і сутичок на проспекті Руставелі.

Форум

XS
SM
MD
LG