Доступність посилання

ТОП новини

Росія заплатить високу ціну за свої дії – міністр закордонних справ Великої Британії


Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант заявив, що Росія заплатить високу ціну за свої дії, якщо її поведінка не зміниться. Виступаючи в дослідницькому інституті Policy Exchange, керівник зовнішньополітичного відомства підкреслив: необхідно повернути Росію в «засновану на правилах систему міжнародних відносин».

Як зазначив Джеремі Гант, раніше він вважав, що Росія хоче стати частиною світової правової системи. Його думка змінилася після вторгнення в Грузію в 2008 році і анексії в Криму в 2014-му, а також кібератак на іноземні уряди та отруєння колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері із застосуванням нервово-паралітичної речовини.

За словами міністра, Сполучене королівство найближчим часом «покінчить з мережею агентів ГРУ» на своїй території. Саме російську розвідку Лондон звинувачує в причетності до кібератак і отруєння Сергія Скрипаля. У Москві всі звинувачення з цього приводу категорично відкидають. Заяву Джеремі Ганта в російському керівництві назвали «тактикою погроз».

XS
SM
MD
LG