Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР відреагували на повідомлення про ймовірні контакти Пригожина з українською розвідкою


«А що стосується окремих вкидів… я не думаю, що ми повинні з вами це коментувати», – каже Андрій Юсов
«А що стосується окремих вкидів… я не думаю, що ми повинні з вами це коментувати», – каже Андрій Юсов

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов відреагував на публікацію The Washington Post, у якій йшлося про те, що нібито очільник російської ПВК «Вагнера» Євген Пригожин в обмін на відхід українських військових із Бахмута пропонував передати українській розвідці інформацію про позиції російських військових.

«Кому зараз на користь обговорювати взагалі подібні ініціативи? Я думаю, що Україна повинна і, звичайно, спецслужби, будуть і повинні обговорювати подібні речі тоді, коли це буде потрібно і відповідатиме національним інтересам України. Зрозуміло, що Україна робить все можливе для того, щоб захищати власні національні інтереси, ефективно деокуповувати територію», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

Юсов зауважив, що для цього спецслужби використовують «різні засоби і інструменти».

«А що стосується окремих вкидів… я не думаю, що ми повинні з вами це коментувати», – додав представник ГУР.

Американське видання The Washington Post стверджує, що нібито наприкінці січня очільник угруповання «ПВК Вагнера» Євген Пригожин «зробив Україні екстраординарну пропозицію». Нібито Пригожин в обмін на відхід українських військових із Бахмута пропонував передати українській розвідці інформацію про позиції російських військових.

При цьому видання посилається на один із документів масштабного витоку секретної інформації Пентагону про війну в Україні – справжність цих матеріалів неверифікована.

The Washington Post також пише, посилаючись на два неназваних українських джерела, що цей росіянин справді контактував з українською розвідкою. Одне з цих джерел додає, що пропозиція була відкинута, оскільки Київ не довіряє «вагнерівцям».

Пригожин саркастично прокоментував цей фрагмент у своєму телеграмі: «Нам взагалі нема чого приховувати від закордонних спецслужб, ми досі з (головою української військової розвідки Кирилом) Будановим перебуваємо в Африці».

У Кремлі, коментуючи повідомлення The Washington Post, заявили, що «навіть шановані видання в останні роки достатньо часто не гребують цим (публікацією неперевіреної інформації – ред.)».

Президент України Володимир Зеленський не підтвердив газеті контактів із Пригожиним.

XS
SM
MD
LG