Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Індії та переможець виборів у Пакистані висловили надію на мир у регіоні


Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді зателефонував Імрану Хану і привітав його з перемогою на виборах
Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді зателефонував Імрану Хану і привітав його з перемогою на виборах

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді зателефонував пакистанському політику Імрану Хану, щоб привітати з перемогою його партії на виборах у Пакистанію. Обидва учасники розмови висловили сподівання на встановлення миру в регіоні.

Телефонний дзвінок 30 липня став першим після того, як партія Хана «Техрік-е-Інсаф» здобула перемогу на виборах 25 липня.

Обидві країни, Індія та Пакистан, мають ядерну зброю. Відносини між ними є вкрай напруженими, вздовж кордону, що розділяє спірний регіон Кашмір, періодично стаються сутички.

Імран Хан, який після перемоги може претендувати на посаду прем’єр-міністра Пакистану, заявляв, що прагне вирішити давні територіальні суперечки щодо Кашміру. «Якщо Індія прийде і зробить крок назустріч, ми зробимо два», – говорив він під час кампанії.

Лідер опозиційної партії «Техрік-е-Інсаф» Імран Хан стверджує, що його політична сила має достатню кількість законодавців, щоб за результатами виборів створити коаліційний уряд із дрібнішими партіями.

28 липня виборча комісія Пакистану оприлюднила остаточні результати голосування, згідно з якими партія Хана здобуває 115 з 269 місць. Друге місце з 64 мандатами посіла чинна владна партія, Пакистанської мусульманська ліга (Наваз), орієнтована на колишнього прем’єр-міністра Наваза Шаріфа, який нині перебуває за ґратами.

XS
SM
MD
LG