Доступність посилання

ТОП новини

Індія затримала понад 2300 людей у Кашмірі за час ізоляції регіону – агентство


Індійські сили безпеки поблизу закритої школи в місті Срінагар у Кашмірі, 19 серпня 2019 року
Індійські сили безпеки поблизу закритої школи в місті Срінагар у Кашмірі, 19 серпня 2019 року

Щонайменше 2300 людей були затримані в контрольованій Індією частині Кашміру за час фактичної ізоляції цього регіону, претензії на який висловлює й сусідній Пакистан. Про це повідомляє інформагенція AP 21 серпня, посилаючись на високопоставлених кашмірських поліцейських та статистику затримань.

Серед затриманих переважає молодь, включно як із антиіндійськими протестувальниками, так і з проіндійськими лідерами Кашміру.

Відключення засобів комунікації, запровадження комендантської години та інші обмеження відбулися на тлі оголошеного 5 серпня рішення Делі про скорочення автономних повноважень переважно мусульманського регіону. Це викликало обурення значної частини людей у контрольованій Індією частині Кашміру, в пакистанській частині регіону, а також протест керівництва Пакистану в столиці країни Ісламабаді.

За даними чиновників, які анонімно спілкуються з журналістами, кашмірці провели близько 300 демонстрацій на знак протесту проти утисків, сталося кілька сутичок із поліцією.

Кашмір був фактично розділений між Індією та Пакистаном (а частково й Китаєм) після здобуття цими країнами незалежності від Великої Британії у 1947 році. Дві з трьох воєн між двома ядерними державами-сусідами відбулися через питання контролю над спірною територією. Понад 50 тисяч людей загинули в контрольованій Індією частині Кашміру за останні три десятиліття.

XS
SM
MD
LG