Доступність посилання

ТОП новини

Причиною катастрофи «Боїнга» в Індонезії не був вибух – влада


Рятувальники дістають із дна речі, імовірно з літака, що впав 29 жовтня, Індонезія
Рятувальники дістають із дна речі, імовірно з літака, що впав 29 жовтня, Індонезія

Літак Boeing 737 індонезійської авіакомпанії Lion Air, що розбився 29 жовтня, зруйнувався від удару об поверхню води на великій швидкості. Імовірність вибуху на борту виключена, заявив керівник Національного комітету з безпеки на транспорті Індонезії Сурджанто Танджоно.

За даними, отриманими експертами з бортового самописця лайнера, під час дотику з водою двигун літака працював на високих обертах. Висновок про обставини катастрофи був зроблений також на підставі розташування уламків в воді. Вони розташовані один від одного в радіусі не більш як 500 метрів. Крім того, в разі вибуху уламки були б більшими за розміром, заявив глава Національного комітету з безпеки на транспорті Індонезії.

Boeing 737 індонезійської бюджетної авіакомпанії Lion Air виконував рейс з Джакарти до міста Панкалпінанґ на острові Банку. Він зник з радарів через 13 хвилин після зльоту. Загинули всі 189 людей, що перебували на борту. Чорний ящик із параметричними даними був знайдений 1 листопада. Пошуки другого самописця, на якому фіксувалися розмови пілотів, тривають.

Причини катастрофи поки не названі. Літак, що розбився був вироблений у 2018 році і експлуатувався авіакомпанією із серпня.

XS
SM
MD
LG