Доступність посилання

ТОП новини

Землетрус в Індонезії: кількість загиблих зросла до 91


Унаслідок землетрусу на острові Ломбок в Індонезії щонайменше 209 людей отримали травми
Унаслідок землетрусу на острові Ломбок в Індонезії щонайменше 209 людей отримали травми

Щонайменше 91 людина загинула через землетрус на острові Ломбок в Індонезії, повідомляє місцева влада. Крім того, принаймні 209 людей отримали травми.

Військові заявили, що відправили на острів корабель із допомогою.

Увечері 5 серпня на острові стався землетрус магнітудою 6,9 бала. Після цього, за даними індонезійського метеорологічного, кліматологічного та геофізичного агентства, було понад 120 повторних підземних поштовхів.

Землетрус був настільки потужним, що його відчували на сусідньому острові Балі, де, за даними рятувальників, загинули дві людини.

Цей землетрус став вже другим за останній тиждень на острові Ломбок. 29 липня там були зафіксовані поштовхи магнітудою 6,4. Внаслідок цього тоді загинули 16 людей, ще близько 160 людей були поранені. Були зруйновані та пошкоджені сотні будинків.

Острів Ломбок приваблює туристів з усього світу: він розташований приблизно за 40 кілометрів на схід від курортного острова Балі.

Індонезія схильна до землетрусів, оскільки розташована на лінії тектонічних розломів у Тихому океані.

У грудні 2004 року масивний підводний землетрус біля узбережжя Суматри в західній частині Індонезії спричинив цунамі, в результаті якого загинуло понад 220 тисяч людей у багатьох країнах регіону.

XS
SM
MD
LG