Доступність посилання

ТОП новини

Іран заявляє, що зберігатиме військову присутність у Сирії


Сирійський прапор у контрольованому опозицією місті Дар'а, 12 липня 2018 року
Сирійський прапор у контрольованому опозицією місті Дар'а, 12 липня 2018 року

Іран зберігатиме свою військову присутність у Сирії, незважаючи на вимоги США та Ізраїлю вивести армію з території цієї країни, заявив іранський військовий аташе в Дамаску.

«Постійна присутність іранських радників у Сирії є частиною угоди про військову співпрацю між Тегераном і Дамаском», – сказав аташе, маючи на увазі договір між міністрами оборони країн, підписаний на вихідних.

Він додав, що Іран допоможе Сирії в очищенні мінних полів у різних частинах країни, а також відновити військові заводи, які були пошкоджені під час війни.

Ізраїль, зі свого боку, заявляє, що буде продовжувати «діяти з повною рішучістю проти спроб Ірану переправити військові сили й системи озброєння до Сирії». Із 2012 року через ізраїльські авіаудари загинули понад 1 000 іранців.

Конфлікт у Сирії почався 2011 року після «Арабської весни» та акцій протестів проти президента країни Башара Асада. За даними ООН, громадянська війна в Сирії вже коштувала життя 400 тисячам людей і змусила 5,6 мільйона сирійців тікати зі своєї країни.

XS
SM
MD
LG