Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС Ірану звинуватив США в намірі повалити владу в країні


Могаммад Джавад Заріф
Могаммад Джавад Заріф

Міністр закордонних справ Ірану Могаммад Джавад Заріф запідозрив США у створенні «групи дій», яка, на його думку, має на меті повалення влади країни, але такі плани зазнають невдачі. Про це глава відомства написав в Twitter.

Він заявив, що 65 років тому американська влада «скинула обраний народом демократичний уряд» і тепер, на його думку, мають намір зробити те ж саме.

У четвер повідомлялося про створення в США ініціативної групи, яка, як уточнив держсекретар Майк Помпео, займеться координацією «тиску» Вашингтона на Іран після виходу США з ядерної угоди з Тегераном.

Після того, як президент США Дональд Трамп в травні заявив про вихід з ядерної угоди з Іраном, Вашингтон оголосив про відновлення до листопада санкцій відносно Тегерана. У Держдепартаменті уточнили, що нинішня мета США – повністю позбавити Іран доходів від продажу нафти.

У суботу іранська влада оголосила про намір скасувати штампи про в’їзд і виїзд з країни в паспортах для іноземних туристів, передає іранське агентство ІРНА. За заявою іранських чиновників, це буде зроблено для протидії американським санкціям.

XS
SM
MD
LG