Доступність посилання

ТОП новини

Космічний апарат з першим приватним місяцеходом вийшов на орбіту Місяця


Космічний апарат «Берешит»
Космічний апарат «Берешит»

Космічний апарат «Берешит» із першим приватним місяцеходом вийшов на орбіту Місяця. Очікується, що 11 квітня він здійснить посадку на поверхню супутника Землі. У цьому випадку він стане першим приватним апаратом на Місяці, а Ізраїль стане четвертою країною в світі, якій вдалося дістатися до його поверхні.

Про вихід «Берешита» на орбіту Місяця повідомили в офіційному твіттері місії. Там тепер викладають знімки Місяця з орбіти.

«Берешит» є першим ізраїльським апаратом для дослідження Місяця, і першим місячним зондом, відправленим до супутника Землі на приватні гроші. Творці зонда зібрали близько 50 мільйонів доларів від венчурних фондів та меценатів, щоб побудувати апарат і відправити його на Місяць.

Зонд обладнаний приладами для вимірювання магнітного поля Місяця, лазерними відбивачами і цифровою капсулою, що містить дані про ізраїльську культуру.

За планами творців, «Берешит» має здійснити посадку поблизу Моря Ясності. Якщо ця місія вдасться, Ізраїль стане четвертою країною в світі після СРСР, США і Китаю, якій це вдалося.

В останні роки між космічними державами почалася нова місячна гонка. У 2017 році президент США Дональд Трамп підписав «Директиву з космічної політики», згідно з якою НАСА планує відправити пілотовану місію на Місяць не пізніше 2023 року і також вивчає можливість створення там бази. Не пізніше 2030 року відправити людину на Місяць планує Китай, до 2031 року – Росія.

XS
SM
MD
LG