Доступність посилання

ТОП новини

Головну нагороду Каннського фестивалю отримав фільм «Анора»


Режисер Шон Бейкер на церемонії закриття 77-го кінофестивалю в Каннах, 25 травня 2024 року
Режисер Шон Бейкер на церемонії закриття 77-го кінофестивалю в Каннах, 25 травня 2024 року

Володарем Золотої пальмової гілки, головної нагороди 77-го Каннського кінофестивалю, став фільм «Анора» американського режисера Шона Бейкера. Церемонія оголошення переможців відбулася 25 травня.

Другу за значимістю нагороду – Гран-прі фестивалю – здобула драма з Індії «Все, що ми уявляємо як світло» режисерки Паял Кападії.

Іранський кінорежисер Мохаммад Расулоф, який утік від в’язниці й покарання батогами на батьківщині, отримав спеціальний приз журі на Каннському кінофестивалі за свою історію «Насіння священного інжиру» про судового слідчого, сімейне життя якого руйнується під час антиурядових протестів.

Приймаючи нагороду, 51-річний Расулоф сказав, що він – серцем зі своєю знімальною групою, яка «все ще перебуває під тиском спецслужб в Ірані». Він викликав 12-хвилинні овації на церемонії.

Найкращим актором став Джессі Племонс за роль у фільмі «Види доброти» режисера Йоргоса Лантімоса. Нагороди за найкращу жіночу роль дісталися одразу чотирьом актрисам: Карлі Софії Гаскон, Селені Гомес, Зої Салдані й Адріані Пас – вони виконали головні ролі у фільмі «Емілія Перес».

Форум

XS
SM
MD
LG