Доступність посилання

ТОП новини

За період карантину кількість безробітних в Україні зросла на 40 тисяч – Держслужба зайнятості


Зараз в Україні зареєстровано 364 тисяч безробітних
Зараз в Україні зареєстровано 364 тисяч безробітних

За період карантину в Україні кількість безробітних зросла на 40 тисяч. Про це в ефірі «Україна 24» сказала начальник управління з питань аналізу ринку праці та ефективності роботи служби Державної служби зайнятості Олена Козирєва, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За її словами, загалом зараз в Україні зареєстровано 364 тисяч безробітних, тоді як база вакансій становить 55 тисяч позицій. Вона уточнила, що на 7 квітня 2019 року було зареєстровано 323 тис. безробітних.

«Це невелике зростання порівняно з аналогічним періодом минулого року. Поки що ми не спостерігаємо масового безробіття», – наголосила Козирєва.

Вона додала, що скорочення вакансій відбулося за всіма видами діяльності.

«Водночас у період карантину підвищився попит на деяких співробітників. Наприклад, у сфері охорони здоров’я – медсестер, фельдшерів, соцпрацівників, лаборантів. Крім того, в тих видах торгівлі, де не заборонено працювати, є зростання попиту на продавців, сортувальників, касирів. Підвищився попит на водіїв, підсобних працівників, поштових співробітників, поліцейських, охоронців», – розповіла Козирєва.

За словами Козирєвої, центри зайнятості наразі працюють з безробітними віддалено.

XS
SM
MD
LG