Доступність посилання

ТОП новини

Без допомоги Заходу в України «досить швидко» закінчаться артснаряди та ракети ППО – Каволі


Крістофер Каволі наголосив, що «ставки дуже високі».
Крістофер Каволі наголосив, що «ставки дуже високі».

Головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, командувач ЗС США в Європі Крістофер Каволі заявив, що Росія становить «хронічну загрозу» для світу, а подальша допомога Україні для відсічі російської агресії має вирішальне значення.

За його словами, понад два роки після вторгнення російський президент Володимир Путін не демонструє жодних ознак зупинки.

Каволі каже, що Путін наполегливий, а Україна «залишається майже повністю залежною від зовнішньої підтримки, щоб продовжувати боротьбу».

«Неможливо переоцінити серйозність цього моменту: якщо ми не продовжимо підтримувати Україну, Україна може програти. Я не можу передбачити майбутнє, але можу зробити просту математику. Коли я дивлюся на темпи постачання, … коли я дивлюся на темпи споживання, якщо ми не продовжуватимемо підтримувати Україну, в Україні закінчаться артилерійські снаряди та ракети-перехоплювачі протиповітряної оборони досить швидко», – сказав Каволі, якого цитує пресслужба Пентагону.

Представник НАТО наголосив, що «ставки дуже високі».

Читайте також: Бербок після Ради Україна – НАТО: системи ППО «потрібні Україні зараз»

Останній транш допомоги США був на початку цього року. Конгрес має на розгляді закон про продовження фінансування.

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Форум

XS
SM
MD
LG