Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині тривають бої проти спроб російських військ наступати – Генштаб


Ілюстраційне фото. Протитанкова система, відома як «зуби дракона», на кордоні з Росією в Харківській області, квітень 2024 року
Ілюстраційне фото. Протитанкова система, відома як «зуби дракона», на кордоні з Росією в Харківській області, квітень 2024 року

Російські війська намагаються наступати в Харківській області, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України увечері 10 травня.

«На даний час на Харківщині тривають оборонні бої проти спроб російських окупантів вести наступальні дії та просуватись в глибину території нашої держави. В напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ Харківської області продовжуються контрударні заходи. Ворог застосовує піхоту та техніку», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Зеленський заслухав доповідь Сирського про ситуацію на фронті: «по всій лінії – важкі бої»

Крім того, командування повідомляє про бої за прикордонні населені пункти, які перебували в «сірій зоні» – села Стрілеча, Пильне та Борисівка, а також у районі Олійнікового та Огірцевого.

«Сили оборони України діють на підготовлених оборонних рубежах. Здійснюється вогневе ураження із завданням зірвати ворожий наступ та знищити окупанта, який вклинився в нашу оборону. Рішення на посилення наших бойових підрозділів будуть реалізовані», – додає штаб.

Увечері 10 травня президент Володимир Зеленський повідомив, що російські війська спробували «розширити операції проти України». За його словами, «наразі відбувається посилення сил на Харківському напрямку та на лінії кордону з РФ».

Форум

XS
SM
MD
LG