Доступність посилання

ТОП новини

«Враховуючи резонанс», КМДА вирішила не проводити аукціон на оренду Житнього ринку


Всередині Житнього ринку, 2017 рік
Всередині Житнього ринку, 2017 рік

Аукціон на здачу в оренду Житнього ринку зупинили, заявила Київська міська державна адміністрація.

«Дослухавшись громадськості, Департамент промисловості та розвитку підприємництва звернувся до Департаменту комунальної власності з проханням відмінити проведення аукціону 15 квітня», – йдеться в заяві.

Міська влада додає, що департаменти спільно з громадськістю мають розробити оновлені умови для майбутнього інвестора, які «дозволять створити і втілити оптимальну концепцію відродження ринку».

Читайте також: КМДА: ще один вестибюль на станції «Хрещатик» відновлює роботу

«Враховуючи резонанс серед громади Києва щодо збереження «Житнього ринку» та його цільового призначення, ми прийняли рішення не проводити аукціон зараз, напрацювати разом з киянами нові умови конкурсу та вимоги до потенційного орендаря. На це нам потрібен додатковий час», – йдеться в коментарі директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Володимира Костікова.

За його словами, головною умовою оренди будівлі ринку залишиться проведення капітального ремонту і збереження її функціоналу. Костіков підкреслює, що Житній – один із найстаріших ринків Києва, його приміщення збудували в 1980 році.

У березні відомий шеф-кухар Євген Клопотенко припустив, що «Житньому можуть готувати долю Сінного ринку» – йдеться про ринок у Києві, територію якого зрештою забудували. Клопотенко, зокрема, обурився тим, що на подачу заявок було відведено п’ять днів.

Згодом влада Києва заявила, що термін для подачі заявок на аукціон для оренди Житнього ринку подовжать до 25 днів.

Форум

XS
SM
MD
LG