Доступність посилання

ТОП новини

У КМДА заявили, що перевірятимуть, чи дотримуються кияни самоізоляції


До тих, хто має знаходитися на самоізоляції, можуть прийти з перевіркою поліцейські
До тих, хто має знаходитися на самоізоляції, можуть прийти з перевіркою поліцейські

Створений столичною владою моніторинговий центр контролюватиме телефоном людей, які та знаходяться на самоізоляції. Про це розповів радник київського міського голови та секретар штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

Він уточнив, що контактуватимуть з людьми з коронавірусом, які лікуються вдома, людьми, що з ними контактували та тими, хто повернувся з-за кордону.

«Телефоном спочатку виявляються контактери осіб, які мають коронавірусну хворобу. Цих контактерів попереджають про необхідність самоізоляції. Щодо інших осіб, окрім попередження про необхідність самоізоляції, також визначається, наскільки їм потрібна чи не потрібна допомога», – зазначив Бондаренко.

За словами чиновника, самоізольованих можуть відвідати з перевіркою представники поліції, ЖЕКу чи лікарі первинної ланки.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що за порушення режиму самоізоляції на сьогодні оштрафовані 130 громадян, які повернулись з-за кордону.

1 квітня ЗМІ повідомляли, що у Києві з обсервації у готелі «Козацький» втекли понад 60 людей, які повернулись з-за кордону.​

Після закриття кордонів у зв’язку з обмежувальними заходами країн через пандемію коронавірусу в Україну з-за кордону повернулись тисячі людей.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG