Доступність посилання

ТОП новини

КНДР підірвала офіс зв’язку з Південною Кореєю – Сеул


Офіс зв’язку Північною та Південної Кореї, фото 2018 року після реконструкції будівлі
Офіс зв’язку Північною та Південної Кореї, фото 2018 року після реконструкції будівлі

Північна Корея підірвала офіс зв’язку з Південною Кореєю в прикордонному місті Кесон 16 червня, заявило міністерство об'єднання Південної Кореї.

«Північна Корея підірвала офіс зв’язку в Кесоні о 14:49 (за місцевим часом – ред.)», – сказано в короткому повідомленні, надісланому журналістам.

Заява Сеула з’явилася через кілька хвилин після того, як свідки чули вибух і побачили дим над покинутою спільною промисловою зоною в Кесоні, де розташовувався офіс зв’язку, повідомляє інформаційне агентство Yonhap із посиланням на неназвані джерела.

Раніше 16 червня армія Північної Кореї заявила, що «повністю готова» вжити заходів проти Півдня, включно із повторним входженням у райони, демілітаризовані в рамках міжкорейської угоди.

Напруга між обома сторонами наростає впродовж останніх тижнів. Це відбувається на тлі звинувачень Пхеньяна, що Сеул пересилає агітаційні листівки через кордон. Такі листівки, зазвичай прикріплені до повітряних кульок, викривають Кіма за порушення прав людини та його політику в ядерній галузі.

XS
SM
MD
LG