Доступність посилання

ТОП новини

На пропускному пункті «Ужгород» українсько-словацького кордону немає туалетів


Біотуалети з пропускного пункту «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною прибрали 1 серпня, заявили в ДФС
Біотуалети з пропускного пункту «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною прибрали 1 серпня, заявили в ДФС

Стаціонарних вбиралень немає на пропускному пункті «Ужгород», що на кордоні зі Словаччиною, а біотуалети забрали 1 серпня, повідомили Радіо Свобода у Державній фіскальній службі Закарпатської облаcті.

«Санітарні біокабіни «TOI-TOI», які були розташовані на території пункту пропуску «Ужгород», вивезені з території пункту пропуску 1 серпня на виконання рішення Господарського суду міста Києва від 19 квітня 2018 року в справі № 910/47/18 власником зазначених біокабін – товариством з обмеженою відповідальністю «TOI-TOI Системи санітарні», – пояснили у ДФС.

Люди «проводять на КПП дві-три години, іноді більше, часто з дітьми» і не можуть скористатися убиральнями. Про цю проблему написав на своій сторінці у мережі Facebook президент Центру стратегічного партнерства Андрій Крижевський.

«Довелося сьогодні перетинати кордон через автомобільний КПП «Ужгород». Скільки разів здійснювали опитування подорожніх із приводу якості і зручності процедури перетину? Так ось хочу повідомити те, що перекреслює всі можливі позитиви! На запитання про туалет почув пряму і абсолютно однозначну відповідь – немає, були біотуалети, але їх демонтували тиждень тому і невідомо, чи встановлять нові», – повідомив Крижевський.

У відомстві запевнили, що митниця вживає заходи, щодо облаштування туалетів першого поверху в адмінбудівлі відділення «Ужгород» філії «Укрінтеравтосервіс-Закарпаття». Запевняють, що ними можна користуватися.

Натомість, зі словацького боку є достатня кількість добре обладнаних безкоштовних туалетів, якими користуються не лише ті, хто перетинає кордон зі словацького боку, а й українські громадяни, які в'їжджають на територію Словаччини.

Андрій Крижевський, для порівняння, зробив там кілька фотографій.

XS
SM
MD
LG