Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби пасажиропотік збільшився вдвічі, в Україну прибули майже 40 тисяч людей – ДПСУ


Черги українців на польсько-українському кордоні, 27 березня 2020 року
Черги українців на польсько-українському кордоні, 27 березня 2020 року

За минулу добу, у порівнянні з попереднім днем, пасажиропотік на державному кордоні зріс майже в два рази, а на територію держави прослідувало 37,3 тисяч громадян, повідомила Державна прикордонна служба на своєму сайті.

«Основний потік складали громадяни України, які поверталися додому. Так, учора український кордон на в’їзд та виїзд загалом перетнули майже 49 тисяч осіб. З яких понад 37 тисяч осіб – це українці, які повернулися із-за кордону (для порівняння, попередньої доби в Україну повернулося 18 тисяч українців). Найбільше наші співвітчизники вчора поверталися прибувши до кордону без транспортних засобів. Саме тому в пунктах пропуску суміжних країн фіксувалося значне скупчення людей, які очікували на перетинання кордону», – повідомили у ДПСУ.

Тисячі українців намагаються перетнути українсько-польський кордон – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00

Повідомляється, що на певний час на одному з пунктів пропуску був відкритий піший напрямок.

«Всього вчора оформлено понад 22 тисячі українців, які прибули до кордону пішки (попередньої доби – 6,5 тисяч осіб). Крім того, в аеропорту «Бориспіль» за добу було оформлено 5,5 тисяч українців, які повернулися в Україну майже 30 рейсами. Також вчора Україну залишили 4,4 тисячі іноземців, яких оформлено на виїзд», – розповіли прикордонники.

Повідомляється, що з понад 39 тисяч людей, яким провели температурний скринінг, двоє громадян України мали підвищену температуру тіла.

«За результатами додаткової перевірки лікарями ознак захворювання на COVID-19 не виявлено. Крім того, встановленим порядком оформлювалися інформативні згоди про самоізоляцію та надавались відповідні пам’ятки», – запевнили у ДПСУ.

27 березня на кордоні України з Польщею виникли довгі черги охочих повернутися додому до закриття кордонів.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG