Доступність посилання

ТОП новини

Посольство в США просить Ілона Маска надати Україні апарати ШВЛ


Мільярдер Ілон Маск
Мільярдер Ілон Маск

Посольство України в США просить генерального директора компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска надати Україні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ).

«Шановний Ілоне, Україна є другою за величиною країною Європи з населенням майже 40 мільйонів громадян. Пандемічна ситуація в Україні наближається до свого піку, квітень буде найважчим. Людям у лікарнях потрібні вентилятори. Ми готові до співпраці. Дякуймо», – йдеться в повідомленні посольства у твіттері.

Публічної реакції Ілона Маска на таке звернення поки немає.

Раніше Ілон Маск анонсував, що Tesla почне виробляти апарати ШВЛ. 31 березня він повідомив, що готовий безкоштовно надати лікарням по всьому світу наявні додаткові апарати в регіонах доставки Tesla, однак тільки тим, де вони негайно необхідні пацієнтам, а не для зберігання на випадок потреби.

Під дописом мільярдера у твіттері допомогти Україні з апаратами ШВЛ закликала колишня міністр охорони здоров’я Уляна Супрун.

Станом на 2 квітня в Україні лабораторно підтверджено 804 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, 20 людей померли, 398 – госпіталізовані, решта отримують амбулаторне лікування. На апараті штучної вентиляції легенів перебуває 1 хворий.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG