Доступність посилання

ТОП новини

Коронавірус: Іран збирається оголосити померлих медиків «мучениками»


Госпіталь у місті Боджнурд, Іран
Госпіталь у місті Боджнурд, Іран

Іран збирається оголосити «мучениками» медиків, які померли після зараження новим коронавірусом, заявив верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї.

Родини людей, яких проголосили «мучениками» (зазвичай, це родичі загиблих силовиків), отримують фінансову допомогу та інші пільги від держави.

Хаменеї також скасував свою щорічну промову в місті Мешхед. Вони мала бути приурочена до Навруза – свята початку нового року.

Через коронавірус в Ірані померла 291 людина. Кількість офіційно зареєстрованих випадків COVID-19 зросла до 8 042. За даними іранського Міністерства охорони здоров’я, 2 731 пацієнт одужав.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, одужують.

XS
SM
MD
LG