Доступність посилання

ТОП новини

Спецрейсом з Італії до України прибудуть 125 людей – Кулеба


Борт у аеропорту «Бориспіль» очікують орієнтовно о 22:30-23:00 неділі
Борт у аеропорту «Бориспіль» очікують орієнтовно о 22:30-23:00 неділі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що спецрейсом літака компанії SkyUp Airlines з Італії до України в неділю, 15 березня прибудуть 125 осіб.

Як повідомив він на брифінгу, йдеться про пасажирів двох автобусів, які застрягли на кордоні Італії зі Словенією.

Кулеба уточнив, що, крім 98 пасажирів автобусів, є ще 27 осіб, які через повідомлення консулам виявили бажання повернутися в Україну.

«Коли ми вперше оголосили, що є такий борт і резерв і ми можемо взяти додатково людей, багато людей зголосилися, але коли почали обдзвонювати і казати: ось борт і треба вилітати в конкретній годині, люди з різних причин відмовлялися, і, власне ті, хто підтвердив свою згоду на виліт і змогли вчасно дістатися аеропорту, вони сядуть на борт», – сказав Кулеба.

Крім того, за словами очільника МЗС, на борту літака є 4 особи з дозволами на проживання в Україні і двоє з паспортами інших держав, іноземців немає.

У свою чергу, міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що борт у аеропорту «Бориспіль» очікують орієнтовно о 22:30-23:00.

15 березня літак компанії SkyUp Airlines вилетів для евакуації українців з Венеції, які раніше намагалися повернутися в Україну, однак застрягли на кордоні Італії через закриття кордонів зі Словенією​. Попередньо називалася кількість осіб для евакуації – 95.​

Міністерство закордонних справ пообіцяло допомогти повернутися до України громадянам, які перебувають за кордоном. У відомстві закликали співвітчизників повернутися додому до 17 березня, коли Україна тимчасово закриє міжнародне регулярне пасажирське сполучення.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

В Україні на цей час лабораторно підтверджені три випадки коронавірусного захворювання, з них одна хвора померла.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG