Доступність посилання

ТОП новини

Всю необхідну допомогу українці із готелів у Єгипті отримають після завершення там карантину – МЗС


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

Українцям із готелів у Єгипті, які тамтешня адміністрація закрила на карантин через підозри у постояльців на COVID-19, буде надана вся необхідна допомога після того, як карантин завершиться. Про це на брифінгу у Києві заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Люди сидять на карантині, ми підтримуємо зв’язок. Але, якщо закрили весь готель, то тут без вибору. Щойно карантин завершиться, ми будемо готові надавати їм всю необхідну допомогу. Зараз з ними підтримується зв’язок… Не треба зараз їхати на відпочинок, тому, що можна опинитися на карантині в готелі, у який потрапиш», – сказав Кулеба.

Він закликав українських відпочивальників зберігати спокій.

«Ті хто в карантині, зберігайте спокій, дотримуйтеся санітарних правил тому, що вірус однаково працює що на курорті, що в «зимовій» столиці», – сказав Кулеба.

Раніше сьогодні Міністерство інфраструктури України повідомило, що щонайменше у двох готелях у Єгипті українців закриють на карантин. У відомстві запевнили, що, якщо лабораторні тести після закінчення карантину не виявлять випадків захворювання на COVID-19 або підозр на зараження, українські туристи зможуть повернутися додому.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

В Україні на цей час лабораторно підтверджені три випадки коронавірусного захворювання, з них одна хвора померла.

Захворювання COVID-19, що було вперше виявлене в Китаї наприкінці 2019 року, спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG