Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст розповів про «особливий порядок» видачі лікарняних через COVID-19


На сьогодні кількість хворих на COVID-19 в Україні складає 97 осіб
На сьогодні кількість хворих на COVID-19 в Україні складає 97 осіб

У Міністерстві Юстиції України повідомили, що на час карантину, пов’язаного із заходами щодо запобігання поширенню коронавірусу, діє «особливий порядок» видачі лікарняних листів.

«Якщо тимчасова непрацездатність застрахованої особи викликана карантином, фінансова допомога за рахунок Фонду соціального страхування надається з першого дня і за весь час відсутності на роботі з цієї причини. Допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок перебування у закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), виплачується Фондом соціального страхування України застрахованим особам, починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до повного одужання», – пояснили у Мін’юсті.

Крім того, у відомстві зазначили, що в разі захворювання дитини віком до 14 років листок непрацездатності отримує один із батьків, що працює.

«У такому разі Фонд оплачує лікарняний лист, починаючи з першого дня хвороби, але не більше 14 календарних днів. Утім, якщо дитина перебуває на стаціонарному лікуванні, часового обмеження немає», – зазначили у відомстві.

На сьогодні кількість хворих на COVID-19 в Україні складає 97 осіб.​

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG