Доступність посилання

ТОП новини

У посольстві України в Лівані розповіли про процес повернення українців на батьківщину


Посол України в Лівані Ігор Осташ
Посол України в Лівані Ігор Осташ

Через епідемію коронавірусу Україна продовжує евакуювати своїх громадян з Лівану, повідомив посол України в цій країні Ігор Осташ.

«Посольством України у тісній взаємодії з авіакомпанією BravoAirways було організовано вже другий рейс із Бейрута для повернення на батьківщину 32 українських громадян. (24 березня – ред.). Серед них декілька сімей, а також українці, які працювали за контрактом. Окрему увагу було приділено українському туристу, який прилетів декілька днів тому до Лівану з Сомалі. На момент його прильоту Ліван був єдиною країною, яка ще приймала рейси з Сомалі. Зусиллями посольства він також уже вдома», – повідомив посол.

Раніше посольство України в Лівані допомогло 16 березня повернутися в Україну 74 громадянам.

Серед труднощів в організації евакуювання українців з-за кордону посол назвав те, що у Лівані повністю закритий аеропорт у Бейруті, всі авіаційні, сухопутні та морські шляхи. Досі невизначеною залищається доля українців у Сирії, додав посол.

За даними Міністерства закордонних справ, до України за сприяння дипломатів повернулося на сьогодні понад 78,5 тисяч громадян, коронавірусною інфекцією за кордоном інфіковані 18 українців, а на карантині в різних країнах перебуває 152 українці.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG